Jdi na obsah Jdi na menu
 


Věřili jste na Ježíška?

24. 12. 2015

Věříte na Ježíška?

„Věříte na Ježíška?“. Tohle jedna z častých otázek pouličních anket. Většina dotázaných odpovídá, že na Ježíška věřila do svých zhruba 7-mi let, ale potom už přišli na to, že dárečky nenosí Ježíšek, ale rodiče. Ale co kdybyste stejnou otázku položili jinak? Místo zdrobněliny byste použili skutečné jméno a zeptali se kolemjdoucích “Věříte na Ježíše?“. Možná by to bylo bráno jako provokace a za chvíli by Vám tuto anketu Brusel zakázal.

 

A přitom právě v těchto dnech začíná příběh tohoto největšího muže. Začíná příběh známý a přitom tak málo pochopený. Je to každoroční premiéra, která na rozdíl od Mrazíka má pokračování. Je to premiéra, na kterou jsme všichni s láskou zváni. Lístků je dost a jsou téměř zdarma. Nemusíte na ně stát žádnou frontu a dokonce jsou v tomto Roce milosrdenství v akci. Můžete si je pořídit i vy.

 

Ale pozor - pouze na vlastní nebezpečí! Není to totiž obyčejné promítání, ani 3D. Při vyprávění tohoto příběhu budete jeho součástí, budete vtaženi do děje!

 

Ne, není to žádný nákladný trik z Hollywoodu, je to skutečnost. A nebudete hrát nějaký komparz! Máme pro vás jednu z hlavních rolí, hned po boku toho malého prcka co se narodí.

 

Bez vás, bez nás by totiž tento příběh neměl prostě pointu. Narodilo by se dítě, jako miliardy jiných. Teprve až když se zapojíme, přijdeme na to, jak krásný příběh začíná.

 

Nenechte si teda ujít letošní premiéru - začíná už 25.12!

 

Pokud ale nestihnete začátek, nezoufejte a zapojte se do děje i v jeho průběhu. Správce kina, kterýkoli z kněží, vám rád dopoví chybějící část děje. Nebo Vám nabídne k přečtení program, takovou tu tlustší knížku. V ní najdete i to co se stalo před tímto příběhem a je jím podtrženo.

 

Martin F.