Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marek Orko Vácha v Rožnově

25. 3. 2014

P. Mgr. et Mgr. Marek Vácha, Ph. D. (*1966), je teolog, přírodovědec, pedagog a spisovatel. Je farářem lechovické farnosti a vikářem akadamické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora v Praze, přednostou Ústavu etiky na 3. lékařské fakultě univerzity Karlovy.

 

Vystudoval přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v oboru molekulární biologie a genetika. Teologii studoval v Olomouci a v Bruselu. je učitelem biologie, náboženství a etiky na Biskupském gymnáziu v Brně a na Arcibiskupském gymnáziu v Praze. Je přednostou Ústavu etiky 3. lékařské fakulty UK v Praze, opakovaně byl zvolen předsedou  Akademického senátu této fakulty. rovněž externě vyučuje na Katedře enviromentálních studií Fakulty socálních studií masarykovy univerzity. 

 

Zúčastnil se dvou expedic do Antarktidy (1997 a 2000). Ve skautu získal získal M. Vácha přezdívku „Orko“ (= zkratka pro „Orlí oko“), kterou používá se svém jméně.

 

Doporučuji přečíst si některou z jeho knih, nebo se třeba podívat na záznam pořadu TV Hydepark - civilizace, kde byl M. O. Vácha hostem.

Připomínám, že přednáška a beseda s Markem Orko Váchou bude v rožnovském kostele v sobotu 4. dubna od 13. hodin.