Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alternativní trasa Pustevny - Radhošť

4. 10. 2015

Turisté, kteří přijdou ke kapli z Pusteven, se často ptají, jestli musí zpět tou samou trasou. Hřebenovku znají všichni, ale ne každý ví, že pod hřeben vede jižním svahem souběžně s ní jiná cesta - tzv. Lesnická naučná stezka.

 

Při návratu od kaple na Pustevny na ní můžeme odbočit vpravo kousek za horským hotelem Radegast v místě křížení hřebenovky se zeleně značenou trasou a cesta se na hřebenovku znovu napojí těsně před Pustevnami. Táto cesta má své výhody: především není tolik frekventovaná, je zatím ještě stále přírodní (tedy bez asfaltu a žulové drti jako "zrekonstruovaná" hřebenovka) nefouká tam tolik jako na hřebeni, díky vzrostlým stromům nalezneme častěji stín před letním sluncem a ještě se dovíme z informačních panelů mnoho zajímavého.

 

Touto odbočkou z hřebenovky si návrat k parkovišti na Pustevnách sice nepatrně prodloužíme, ale myslím, že tato alternativní cesta bude příjemným zpestřením každého výletu. Cesta je samozřejmě obousměrná, proto pokud nepřehlédneme odbočku cestou z Pusteven a nenecháme se strhnout davem turistů, můžeme tuto klidnou cestu zvolit už směrem ke kapli. Myslím, že právě skuteční poutnici ocení klid tohoto místa.